Skip links
blank

Webdesign 3.0

Webdesign 3.0 – Hva må du tenke på når du skal lage en moderne nettside? 

Omtrent 90% av alle kunder søker opp nettsiden til potensielle leverandører før de tar kontakt. Derfor er det viktig å skape et godt inntrykk og gi potensielle kunder informasjonen de leter etter. Vis hva som skiller deg ut fra andre aktører. Trekk frem kvalitet, vekk oppmerksomhet, og viktigst av alt – få frem riktig informasjon! Dette kan hjelpe din bedrift å bli førstevalget blant konkurrenter.  

Hva innebærer en mobilvennlig og responsiv nettside? 

Skal du designe en nettside bør brukervennlighet være en sentral del av ditt design. Responsivt design innebærer at nettsiden automatisk tilpasser seg alle typer skjermer og oppløsinger. Det skal være enkelt for brukeren å navigere seg frem i menyer uavhengig om de benytter datamaskin eller mobil. Antall mobilbrukere utgjør nå en betydelig større andel enn brukere av datamaskiner og det er dermed viktig å sørge for en mobilvennlig brukeropplevelse. 

blank
blank

SEO-vennlig nettside 

Fokus på SEO er viktig for at din nettside skal være blant de første resultatene i søkemotorer. En SEO-vennlig nettside vil si at nettsiden bygges med en struktur søkemotorer leser og forstår. Det vil også gjøre det mulig å utføre bedre og mer effektivt SEO-arbeid på siden slik at du raskere vil se en forbedring i plasseringer i søkemotorer. SEO arbeid resulterer i at din nettside har god synlighet når potensielle kunder søker etter dine produkter og tjenester. 

Minimalistisk design og visuelle medier 

“Flat design” er en minimalistisk designtrend startet av Google i sitt Android økosystem i 2011. Designet kjennetegnes ved bruk av sterke farger, enkle todimensjonale former og lettlest typografi, vanligvis av typen sans-serif. Introduksjonen av «Flat design» var en stor kontrast til “Skeuomorfisme”, som etterlignet realistiske objekter, brukt av Apple i MacOS og IOS frem til 2013. I en verden full av distraksjoner er det nå et økt fokus på å fjerne støy og forstyrrende elementer for å effektivisere kommunikasjonen. Hensikten med minimalisme er å fortelle mer ved å bruke mindre slik at du mer effektivt får frem ditt budskap. 

blank

Visuelle medier er kraftfulle virkemidler som trekker oppmerksomhet og etterlater et sterkt og umiddelbart inntrykk. Bilder, video og animasjon styrker din merkevare og identitet samtidig som du kan formidle til kunden hvorfor de skal velge deg fremfor andre aktører. Visuelle medier bidrar til å effektivt styrke din kommunikasjon og budskap.  Les mer om verdien av visuelle medier her!

Viktigheten av robuste back-end løsninger

Raskere internett og høyere oppløsning på smarttelefoner har gjort det mulig å skape fantastiske videoopplevelser på nettsider. Med bilder og film i høyere oppløsning kreves også økt serverkapasitet. Derfor er det viktig å investere i robuste back-end løsninger med kapasitet til å håndtere flere brukere samtidig. Dårlige back-end løsninger medfører at siden bruker lang tid på å laste ned og kan i verstefall resultere i nedetid. Dersom søkemotorer registrer at nettsiden bruker lang tid på å laste inn kan det ha en innvirkning på plasseringer i søkemotorer, noe som resulterer i mindre trafikk til nettsiden din.  

Det er flere faktorer du må ta i betraktning når du skal designe en nettside, og det er viktig at din nettside lever opp til moderne standarder og svarer til forventningene til dine kunder. Relevant sine dyktige og erfarne webdesignere har utviklet nettbutikker og nettsider for alle typer bransjer, og de forstår hvilke behov og forventninger kundene har. Ta kontakt med Relevant i dag, så hjelper vi deg med å finne den rette løsningen for din bedrift!  

Åpne
Dra