Skip links
blank

Hva er SEO? En guide til nybegynnere

Nyhet

Hva er SEO? En guide til nybegynnere

SEO er en forkortelse for search engine optimization, oversatt til søkemotoroptimalisering på norsk. Dette er et begrep for ulike metoder brukt for å øke synlighet i organisk treffresultater i søkemotorer som blant annet Google. Arbeidet handler i all hovedsak om å overbevise søkemotorene om at din nettside er mest relevant for brukere som søker etter informasjon om tjenester eller produkter du tilbyr, og dermed medfører at din nettside kommet høyt opp i søkeresultatet.

LES MER
blank

Forskjellen på organisk og betalt plassering i Google

For å enklere forstå de ulike plasseringene i Google, kan det være greit og forstår forskjellen på organisk og betalt plassering. Ved søk i Google vil du få opp flere forskjellige plasseringer; øverst vises de betalte plasseringene, også referert til som annonser. Dette dreier seg om bud, og ikke SEO. Under betalte plasseringer vises Google My Business og organiske plasseringer. Det er disse plasseringene vi kan oppnå med SEO.

Google annonsering

Hva er viktig å avklare når man jobber med SEO?

Førsteplass i organisk treffresultat er svært verdifullt, fordi det fører potensielle kunder inn på din nettside. Det er en krevende oppgave å oppnå førsteplass, spesielt på søkefraser med mye konkurranse. Det er et par punkter som er viktige:

Hva er målgruppen? Det er også viktig å ha en forståelse av hva målgruppen din ønsker å oppnå i hvert ledd av sin kundereise. Dette handler om å tilby riktig informasjon til riktig tid.
Nettsiden din må være av god kvalitet; teknisk god helse og innholdet må være relevant. Dette for at kunder og søkemotorer enkelt skal klare å navigere seg.

Dette er grunnforståelsen av SEO. Det er et bredt emne, med flere punkter som er viktig. Med denne forståelsen ønsker du gjerne å lære enda mer om temaet? Du kan lese vår artikkel «SEO for viderekommende» og tilegne deg mer forståelse.

Eksempel

Dersom du driver en frisørsalong i Stavanger, og noen søker etter «frisør Stavanger». Da ønsker du at din nettside skal komme høyest mulig i treffresultatet for at brukere skal velge din nettside. Dette kan videre føre til konverteringer ved booking av frisørtime. Arbeidet utført på nettsiden for å oppnå nettopp dette kalles SEO.

blank

Nysgjerrig?
Ta gjerne kontakt med oss.

Skriv til ossKontaktskjema Ring oss på+47 51 22 77 20 Send oss mailpost@relevant.no
Åpne
Dra